Woontrends 2024

Woontrends 2024

Categorie:

Woontrends 2024

Categorie:

Inhoudsopgave

Woontrends, een terugkerend fenomeen dat elk jaar een nieuw jasje krijgt. De woontrends van 2024 hebben een verbinding met natuurlijke elementen, duurzame ontwerpen, heel veel kleur en een jaren 70 comeback. Ben jij benieuwd wat 2024 gaat brengen in jouw interieur? Lees dan verder…

Wat zijn woontrends?

Maar wat woontrends eigenlijk zijn, waar komen ze vandaan en door wie worden ze bedacht, vroeg ik mij af? Een woontrend betekent: een populaire stijl, met ontwerpen en decoratieve voorkeuren die op een bepaald moment populair zijn in de wereld van interieurdesign. Deze kunnen ook gebonden zijn aan bepaalde landen en culturen. 

Een woontrends bestaat vaak uit een kleurenschema, met materialen en meubelstukken en de bijbehorende accessoires. Deze bepalen de sfeer en uitstraling die de woontrend heeft in het interieur. Woontrends veranderen en ontwikkelen constant en worden beïnvloed door diverse aspecten, zoals culturele veranderingen, technologische ontwikkelingen en de esthetische voorkeuren van een samenleving. 

Wat is trendforecasting?

Trends worden bedacht aan de hand van technologieën en consumentengedrag. Kleuren en andere trends, of het nou gaat over interieur of andere gebieden, worden mede bepaald door middel van trendforecasting. Trendforecasting, in het Nederlands wordt het trendvoorspelling genoemd, is een strategie die wordt gebruikt om consumentengedrag te voorspellen op basis van consumententrends in het verleden en wat nú speelt op gebied van interieur. Een voorbeeld is van een trendforecasting bureau is WGSN. ‘WGSN heeft veel verschillende experts in hun kennisteam die samenwerken met unieke data- en analysetools. Het combineren van hun kennis met die van andere bedrijven zorgt ervoor dat WGSN vrij nauwkeurig trends weet te voorspellen en voor te blijven’ 

Woontrends voor 2024

Elk jaar komen er weer talloze nieuwe woontrends uit. De drie die mij het meest opvielen zijn deze; Een bank met afgeronde hoeken, zachte kleuren en retro vormen en een kamer vol met bijzondere kunststukken. In de … 

Woontrend: Organische twist

Wat dit jaar weer terugkomt zijn de meubelstukken en accessoires met natuurlijke en organische vormen. Oké, duidelijk! Alleen  hoe breng je dit in huis? 

Begin met een rustige basis van neutrale kleuren en voeg daarna meubels en accessoires toe. Denk hierbij dan aan de organische vormen en zachte hoeken om zo in jouw interieur een gevoel van comfort te creëren. 

Voor materialen kun je natuurlijke materialen zoals hout, linnen en wol in gedachten houden. Houd je ruimte georganiseerd voor een rustige uitstraling. Combineer het met verschillende warme of koude elementen om een ontspannen sfeer te creëren.

Woontrend

Woontrend: Modern 70’s

De 70’s maken weer een grote comeback! 

Denk aan glanzende chromen details, vintage kleuren zoals bruin, groen en oranje. Plus geometrische vormen en patronen in de accessoires en stoffering. 

 Je kunt deze interieurtrend ook toepassen in een bohemian stijl interieur. Denk bijvoorbeeld na over een donkeroranje accentmuur in jouw slaapkamer gecombineerd met abstracte wanddecoratie, duurzame meubels van natuurlijke materialen en het mixen van verschillende texturen en materialen in het textiel. Laat je omarmen door ronde vormen, warme bouclé stoffen en subtiele prints. Een neutrale basis van zacht beige biedt een perfecte achtergrond, samen met warme tinten zoals terra, blozend roze en aubergine creëer je de ultieme 70’s vibes. 

Door comfortabele meubels in zachte pastelkleuren en retro vormen toe te voegen, creëer je een ontspannen sfeer in je interieur. 

Woontrend: Bijzondere en kleurrijke elementen

In 2024 draait het om kleur in je interieur. Van meubels en decoratie tot muren, een opvallende kleur is een leuke toevoeging. 

Kies voor bijzondere stukken zoals een gifgroene stoel, een vrolijk geel vloerkleed, een poederroze bijzzettafeltje of een chromen kandelaar om jouw ruimte tot leven te brengen.  

De woontrends van 2024 zijn allemaal gericht op positieve energie en het zijn van jezelf! Op de muren zie je deze trend terugkomen in vlakken of lambrisering, waarbij je kunt spelen met twee tot drie verschillende kleuren. Denk aan combinaties zoals saliegroen met pastelroze of saliegroen met auberginepaars voor een warme en zachte uitstraling.  

Ook behang en geverfde muren kunnen worden gecombineerd voor een speelse look. En kleurrijk behang voegt nog meer vreugde toe aan je huis. 

Vanzelfsprekend, met al deze kleurrijke elementen kom je elke dag met een glimlach thuis. 

De leukste woontrends bij jou in huis!

Nu heb ik jullie een inkijk gegeven in drie woontrends van 2024. En  er zijn nog vele andere. Voor iedereen wat wils. Er zit altijd wel iets tussen. En zo niet? Wees niet teleurgesteld. Om een interieurtrend helemaal eigen te maken, kun je natuurlijk ook de leukste elementen uit elke trend halen en combineren. Hiermee geef je de trends gewoon een eigen twist!

 Heb je nog vragen of wil je meer weten over wat zou passen in jouw huis of interieur? Neem dan contact met mij op via het contactformulier!

Inhoudsopgave

Afspraak inplannen